Egy pappal és 30 karton ukrán csempészcigivel próbált átjutni a határon

Vágólapra másolva!
Nem sikerült átjutnia a záhonyi határátkelőn egy férfinak, aki 30 karton ukrán cigarettát szállított a kocsijába rejtve. Egy pap is volt vele.
Vágólapra másolva!

Egy átalakított kocsiban próbáltak megint cigarettát átcsempészni a záhonyi határátkelőnél, sikertelenül. A Szabolcs Online szerint ezúttal egy olyan autót buktattak le a vámosok, amelyben egy pap is ült, és amelybe 30 karton 385 000 forint értékű ukrán cigarettát rejtettek.

A pénzügyőrök a záhonyi határátkelőhelyen ellenőriztek egy ukrán állampolgárokkal közlekedő cseh rendszámú gépkocsit - közölte a NAV megyei igazgatósága.

Az átvizsgálás során kiderült, hogy az autó kardánalagútját alulról belemezelték, így egy rejtekhelyet hoztak létre, amely az utastérben, a kardánbox kárpitozásán is látszott. A kárpitot a pénzügyőrök eltávolították, alatta pedig megtalálták a cigarettát.

A NAV szerint a sofőr és "egyházi személyiségű utasa" úgy nyilatkozott, hogy nem tudtak az elrejtett cigarettáról. A pénzügyőrök a sofőr ellen költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, a csempészett cigarettát és az autót pedig lefoglalták.