Bajnai: A tahóság Orbánnak köszönhető

Vágólapra másolva!
A szobordöntés utáni felháborodást hamisnak tartja Bajnai Gordon, aki szerint a politikai kultúra mélysége a Fidesznek köszönhető.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon szerint Magyarországon a politikai kultúra sokkal mélyebben van, mint ami jó érzést okozna Magyarország polgárainak, de "ezt a fajta tahópolitikát Magyarországon a Fidesz, a Fidesz választási korifeusai honosították meg".

Az Együtt-PM választási szövetség vezetője erről más témában tartott pénteki sajtótájékoztatóján beszélt az után, hogy több kérdést is kapott a vasárnapi szobordöntéssel kapcsolatban, amelyet a kormánypártok élesen elítéltek, és erre szólították fel az ellenzéki pártokat is.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott: "a sok erkölcscsőszi" felszólalást, amit az elmúlt napokban érzékelt, nem tapasztalta, miközben "minden sarkon akasztófával várják" a tüntetők, ha bárhová utazik.

Hozzátette: Baján pedig bebizonyosodott, hogy a Fidesz folytatta a "tahópolitikát" Teket Melinda ellen, amikor egy Zsigó Róbert helyi fideszes polgármesterhez személyesen köthető portál gyalázta nőiségében az időközi választás közös baloldali jelöltjét.

"Ezt a fajta tahópolitikát Magyarországon a Fidesz, a Fidesz választási korifeusai honosították meg, ami nagyon rosszat tesz a magyar politikának" - fogalmazott Bajnai Gordon, aki szerint erre a helyes válasz az, hogy visszatérnek a helyes politikai kultúrához, ahol mindenkinek van lehetősége elmondani a véleményét.