Hátulról rugdosták a közterület-felügyelők

Vágólapra másolva!
Megszólalt az a nő, akit az Oktogonnál három közterület-felügyelő percekig ráncigált. Szerinte a közterület-felügyelők bántották őt, és azért rúgott vissza, mert rugdosták őt.
Vágólapra másolva!

"Bántottak, és én védekeztem" - így emlékezett vissza a 444.hu-nak a történtekre az a nő, akit a közterület-felügyelők néhány nappal ezelőtt lefogtak, és percekig ráncigáltak az Oktogonnál. Mint megírtuk, csütörtökön a Facebookon elterjedt az a videó, amelyen látszik, a két férfi közterület-felügyelő leszorítja a nő karját, egy harmadik pedig hátulról fogja meg a nőt.

A nő szerint a villamosról leszállva azt látta, hogy a három közterület-felügyelő egy fiatal nőt fog le, aki nem tud szabadulni, ezért közbeavatkozott. "Úgy éreztem, hogy ez méltatlan, az igazságérzetem nem engedte, hogy hagyjam." A felügyelet később azt mondta, hogy azt a másik nőt bliccelésen kapták.

A bliccelő nő elszökött, így őt tartották ott helyette. "Azt se kérdezték, hogy hívnak, csak annyit mondtak, hogy engem tartanak ott" - mondta a nő, pedig állítása szerint nem ment volna el. Ha arra kérik, hogy igazolja magát, vagy ha rendőrt hívtak volna, ott maradt volna. Szerinte nem volt okuk, hogy erőszakkal ott tartsák.

A videón látszó dulakodás szerinte úgy történt, hogy próbált szabadulni attól, hogy lefogják. A videón nem látszik, de szerinte hátulról rugdosták is, és ezért visszarúgott. "Bántottak, és én védekeztem. Ez az én országom, nem csak az övék, itt nem bánhatunk így egymással. Az nem működhet, hogyha valaki szót emel valamiért, akkor arra kezet emelünk." Azt akarta, hogy hívjanak rendőrt. Szerinte nagyon sokáig tartott, mire ez megtörtént, lassan érkeztek meg.

A nőt lelkileg nagyon megviselték a történtek. Néhány folt van a testén, de látleletet nem vetetett fel, mert túlságosan zaklatott volt. A kabátja több helyen elszakadt. Másnap reggel a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezethez fordult, akik elvállalták a képviseletét, bár nem tud arról, hogy lenne bármilyen eljárás az ügyben.

Miklós István, a felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese az Origónak korábban azt mondta, hogy azért tartották fogva a nőt, mert az utas kezének "kitépése" a közteresek keze közül az új Btk. szerint már hivatalos személy elleni erőszak, ráadásul a hölgy ellenszegült, rugdosta őket.