Tudták, hogy le fog törni az Orbán-szobor feje

Vágólapra másolva!
Tudatosan meg volt gyengítve, ezért tört le a hétvégén ledöntött hungarocell Orbán-szobor feje, mondta Kónya Péter. A Szolidaritás vezetője azt mondta, a tüntetők késekkel szurkálták, voodoozták az Orbán-szobor fejét.
Vágólapra másolva!

Interjút adott a Hír24-nek Kónya Péter, a hétvégi szobordöntést vezető Szolidaritás mozgalom szervezője. Kónya azt mondta, hogy nem véletlenül vált le az Orbán-szobor feje. "Csak szakember képes hungarocellből így megformálni egy alakot. Annyit árulhatok el, hogy pont ott tört darabjaira a mű, ahol az el volt tervezve. A megfelelő helyeken meg volt gyengítve a szobor" - mondta Kónya.

A Szolidaritás vezetője azt nem volt hajlandó elárulni, hogy kik készítették a szobrot, mert csak úgy vállalták a megbízatást, ha inkognitóban maradhatnak. Az Orbán-szobor feje és csizmája a Szolidaritásnál maradt, a többit hazavitték a tüntetők. "Tényleg vitték ereklyeként a darabokat. Nem vicc. Voodoozták, késekkel meg mindenféle dolgokkal szurkálták" - mondta Kónya.

A Szolidaritás vezetője azt mondta, nem számított ennyi kritikára a baloldalról. "Bár, ami történt, illeszkedik abba a sorba, ami az elmúlt három évben történt az ellenzéki oldalon. Mindenhonnan mindenféle támadásnak voltunk kitéve. Bajnai Gordon nem elhatárolódott, hanem azt mondta: nem feltétlenül az ízlése szerint való, ami történt. De egy szövetségben megférnek különféle vérmérsékletű, különféle társadalmi csoportokat képviselő emberek."