Percekig ráncigáltak egy nőt a közterület-felügyeletesek

Vágólapra másolva!
Három közterület-felügyelő lefogott és percekig ráncigált egy nőt az Oktogonnál a villamosmegállóban egy Facebookon terjedő amatőr videó szerint. A felügyelet szerint jogszerű és szakszerű volt az eljárás, azt mondták, a nő egy bliccelőt ragadott ki a közteresek kezéből, és biztatta őt futásra, ami már hatóság elleni erőszaknak minősül.
Vágólapra másolva!

Egy olyan amatőr felvétel terjed a Facebookon, amelyen a közterület-felügyelet három munkatársa egy nőt ráncigál az Oktogonnál a villamosmegállóban. A videón az látszik, hogy a két férfi közterület-felügyelő leszorítja a nő karját, egy harmadik pedig hátulról fogja meg a nőt.

A videón csak annyi látszik, hogy a nő többször a földre kerül, és megpróbál védekezni, többször megrúgja az egyik közterület-felügyelőt, a mögötte lévőt pedig le is köpi egyszer.

Miklós István, a felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese az Origónak azt mondta, munkatársai október elsején délután "vontak eljárás alá egy hölgyet" a körúti villamoson az Oktogonnál, a nőnek nem volt se jegye, se bérlete, és nem akarta igazolni magát. A nő ezután megpróbált elmenekülni, a villamos előtt átrohant, a közteresek ekkor megfogták a karját. Ekkor lépett oda a videón látható nő, aki kitépte a bliccelőt az egyenruhások keze közül, és azt kiabálta neki, hogy meneküljön. Az utas el is futott, a közbeavatkozót viszont elkapták és visszatartották, ez látható a videón.

Miklós István azt mondta, az utas kezének "kitépése" a közteresek keze közül az új Btk. szerint már hivatalos személy elleni erőszak, ráadásul a hölgy ellenszegült, rugdosta őket. A nőt végül a kiérkező rendőröknek adták át, ők kezdték el az igazoltatást. A szolgálati igazgatóhelyettes közölte: az előírt kötelező vizsgálatot lefolytatták, az eljárást jogszerűnek és szakszerűnek találták.

A videón látható nő láthatósági mellényére egyébként Miklós szerint az volt ráírva, hogy "Október 15.". Ez az antikapitalista Occupy Mozgalom szimbolikus napja, de ezen a napon volt a Szálasi-kormány hatalomátvétele is. Nem tudni, hogy a nő mire utalt a felirattal.

A Facebookon ugyanakkor olvasható olyan beírás is, mely szerint a mellényre Október 5-e volt felírva, ami a pedagógusok világnapja.

Megkerestük a rendőrséget is, azt írták, hogy eddig az ügyben nem érkezett feljelentés, "de a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitánysága vizsgálja az eset körülményeit".