Mindez a cigányok miatt van, mondjuk ki

Vágólapra másolva!
Szép Tamás fideszes önkormányzati képviselő szerint a donneri polgárok vagy bosszankodva, vagy szorongva közlekednek az utcán, amiről a cigányok tehetnek, írja a Sonline.hu. 
Vágólapra másolva!

"Mit tettünk, mit fogunk tenni a donneri közbiztonság érdekében?" Ezzel a címmel interpellált Szép Tamás önkormányzati képviselő a legutóbbi kaposvári közgyűlésen. A fideszes politikus úgy tudja, a donneriekat számos esetben éri atrocitás a Nyár, az Iszák utcák, valamint a Jókai liget parkos részén.

„S mindez a cigányok miatt van, mondjuk ki” – fogalmazott Szép Tamás. „Nem vagyok rasszista, nem általánosítok, egyes cigányemberek miatt rossz a közérzetük az embereknek a Donnerban. Mert félelemben tartanak másokat, a járdát teljes szélességében elfoglalják. Aki pedig ezt szóvá teszi, az megkapja a magáét. Hiába a közterület figyelő kamera? Hiába a körzeti megbízott, a posztos rendőr? A legfontosabb a személyes és folyamatos rendőri jelenlét lenne. Ha kevés a rendőr, toldd meg egy lépéssel! Talán el kellene gondolkodni városrendőrség felállításán, mielőtt nagyobb probléma lenne!”

A városi rendőrkapitány Buzás László ezután írásban adott tájékoztatást a rendőrség intézkedéseiről, Szép Tamás azonban ezt nem fogadta el, mert mint mondta, a rendőri válasz szerint mindent megtettek, de ezt az ott lakók nem így érzik. „Ha ilyen gond lesz a jövőben is, ismét interpellálok” – ígérte a fideszes képviselő.