Gáspár Győző felfüggesztett börtönnel úszta meg az adócsalást

Vágólapra másolva!
Jogerős ítélet született Gáspár Győző és felesége adócsalási ügyben - írja a Blikk. A bíróság helyben hagyta az első fokú ítéletet, amelyben felfüggesztett börtönt kaptak. Védőjük azzal érvelt, hogy ugyan adót nem fizettek, de a pénz elköltekezéskor az áfa mégis az államkincstárt gyarapította.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönnel megúszta adócsalási ügyét Gáspár Győző és felesége - írja a Blikk. A vállalkozó médiaszemélyiséget 22,2 millió forintos adócsalással vádolták, az ügyben szerdán született másodfokú ítélet a Balassagyarmati törvényszéken. A bíró elutasította az ügyészség súlyosbításra vonatkozó indítványát, és helyben hagyta az elsőfokú ítéletet.

A showman egy év nyolc hónap, felesége egy év hat hónap börtönt kapott három évre felfüggesztve tavaly, adóbevételt jelentősen csökkentő, két rendbeli adócsalás bűntette és annak bűnsegédlete, csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás miatt. Az ügyészség a másodfokő eljárásban szigorúbb elbánást és letöltendő börtönbüntetést kért rájuk, mert a televízión keresztül példaként szolgálhattak sokaknak, az adócsalás viszont nem példamutató magatartás.

Gáspár Győző az utolsó szó jogán ártatlannak mondta magát, felesége védője pedig azzal érvelt, hogy ugyan valóban nem fizetett adót két éves gázsija után, de amikor költekezett, akkor az ÁFA-val mégis hozzájárult a "költségvetés gyarapodásához". A házaspár a bíróságon nem járult hozzá, hogy arcuk a sajtóban szerepeljen.

Gáspár Győző időközben adóhiányának egy részét megfizette, jelenleg 8 millió forinttal tartozik az államnak. Felesége tartozása azonban még teljes egészében fennáll, ez 12 millió forintra rúg - olvasható a Blikk internetes kiadásában.