Pásztor István Áder kegyelmére vár

Vágólapra másolva!
A volt válogatott kézilabdázó 2010-ben okozott halálos motorbalesetet, amiért 8 hónapi börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

Egy halált okozó motorbaleset miatt legkésőbb 2012 februárjában börtönbe kellett volna vonulnia Pásztor Istvánnak - írja a keddi Blikk. A volt válogatott kézilabdázó még 2010-ben okozott halálos motorbalesetet, amiért 2011 novemberében 8 hónapi fogházra ítélték.

A kézis előbb halasztási kérelmet adott be, de az 2012. február 28-án lejárt, majd kegyelmi kérvényt nyújtott be. Utóbbinak nincs halasztó hatálya a szabadságvesztésre nézve, így már tavaly a közigazgatási és igazságügyi miniszter külön engedélyére volt szükség, hogy az államfő döntéséig a sportoló ne kezdje meg jogerős büntetése letöltését - írja a Blikk.

A köztársasági elnök idén júliusban elutasította a kegyelmi kérvényt, ám a kézisnek azóta sem kellett fogházba vonulnia. "Pásztor István újabb kegyelmi kérvényt nyújtott be. Ennek elbírálásáig szabadlábon maradhat, mert 2013. július 3-án a minisztérium engedélyezte a büntetés-végrehajtás megkezdésének elhalasztását" - közölte a Veszprémi Törvényszék sajtószóvivője. Az eset a Blikk szakértője szerint eltér a szokásos jogi gyakorlattól.