Nem adta vissza a talált pénzt

Vágólapra másolva!
A bíróság egy évre próbára bocsátotta azt a nőt, aki még jutalomért cserébe sem adta vissza a tulajdonosának az utcán talált pénzt.
Vágólapra másolva!

A Békéscsabai Rendőrkapitányság szeptember 3-án jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy nő ellen, aki talált pénzt tett el - írja a Beol.hu.

A pénzt egy férfi vette ki az automatából, majd a rövidnadrágja oldalsó zsebébe tette, és fizetéskor onnan ránthatta ki.

Nem sokkal később észrevette, de ekkor megállt a helyszínen egy kerékpáros nő, aki összeszedte a pénzt, és bement egy lottózóba és dohányt, valamint lottót vásárolt. A férfi és ismerőse kérdőre vonta a nőt, aki még jutalomért cserébe sem akarta visszaadni a vásárlás után megmaradt összeget. Csak a rendőrök felszólítására vette elő a zoknijába rejtett bankjegyeket.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban dolgozta fel az ügyet, így B. Ilonát 2013. szeptember 30-án bíróság elé állították. A Békéscsabai Járásbíróság a nőt egy évre próbára bocsátotta.