Kisiklott egy tehervonat, vágányzár lesz napokig

2013.10.01. 10:06

Jelentősen megrongálódott a vasúti sín Vasvár és Püspökmolnári között, miután kisiklott egy tehervonat.

A vasúti pálya is megrongálódott, amikor keddre virradó éjszaka Vasvár és Püspökmolnári között kisiklott a Zalaszentiván felől Szombathely felé közlekedő tehervonat, ezért az érintett vonalszakaszon több napig vágányzár várható, és addig vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat - tájékoztatta a GYSEV szóvivője az MTI-t.

A kocsik teljesen lefordultak a töltésrőlForrás: MTI/Kászoni László

Rázó László közölte, hogy amikor a rönkfával megrakott teherkocsik leborultak a sínekről, a vasúti pálya is jelentősen megrongálódott. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nagy.

A mentést már éjszaka megkezdték a vasúttársaság szakemberei, a helyreállítás azonban várhatóan több napig eltart. Addig az érintett vonalszakaszon vágányzári menetrendet vezet be a GYSEV. Az utasokat Vasvár és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A kiborult teherkocsik mentését vasúti daruval végezik majd el. Ezután kezdődhet meg a 150 méteres szakaszon megrongálódott vasúti pálya helyreállítása - magyarázta, hozzátéve, hogy a baleset okainak vizsgálatában a pályát üzemeltető GYSEV mellett a tehervonat tulajdonosa, a Rail Cargo Hungária Zrt., valamint a Közlekedésbiztonsági Szervezet is részt vesz.