A magyar hatóságok nem kértek a körözött ukrán politikusból

Vágólapra másolva!
Visszautasították a magyar hatóságok a gyilkossággi kísérlettel gyanúsított Olekszandr Sepelev volt ukrán képviselő menedékkérelmét, értesült az ukrán Interfax hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Nem kapott menekültstátuszt Magyarországtól Olekszandr Sepelev ukrán politikus, volt parlamenti képviselő. Az egykor szökésben lévő, körözés alatt álló férfi augusztusban azután nyújtotta be a kérelmet, hogy őt és feleségét Magyarországon fogták el. Az akkori információk szerint Sepelev magyar névre kiállított, hamis útlevéllel tartózkodott az országban.

Sepelét gyilkossági kísérlettel, és gyilkosságra való felbujtással vádolják. Felesége ellen pedig több tíz milliárd forintnyi sikkasztás miatt zajlik eljárás. A politikus két ciklusban volt parlamenti képviselő a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő frakciójának tagjaként. 2010-ben azonban kizárták frakciójából, ezért csatlakozott a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártjához. A tavalyi parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult, de nem jutott be a parlamentbe.

A férfi ügyeiről itt olvashat részletesebben. Ha Sepelét átadják az ukrán hatóságoknak, súlyos büntetésre számíthat, mert bűntársai vallani kezdtek ellene.