Mesterházynak nem tetszett a szobordöntés

Vágólapra másolva!
Nem az ízlésének való. A fejhordozás Bajnainak is sok volt.
Vágólapra másolva!

"Nem az én ízlésemnek megfelelő, nem tetszik" - kommentálta a Szolidaritás vasárnapi akcióját a parlament hétfői ülése előtt az újságíróknak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A Szolidaritás vasárnapi kormányellenes tüntetésén felépítették, majd lerombolták Orbán Viktor szobrát, majd a darabjait elvitték a Terror Házához. A szobordöntés előtt Dopeman elénekelte a Bazdmeg című számát is a kormánynak címezve.

Hasonlóan nyilatkozott az akcióról Bajnai Gordon is az Indexnek: "A performansz messze van az én ízlésemtől és habitusomtól, de tudomásul kell venni, hogy Orbán Viktor uralkodása a társadalom egyre több csoportjában szít egyre nagyobb indulatokat." A szobordöntésről előre tájékoztatta a Szolidaritás, de a fejhordozásról és a Dopeman-számról nem tudott, "ezekről lebeszéltem volna őket".

Az MSZP-s Tóbiás József hétfői parlamenti felszólalásában azt mondta, a következő választáson "a kormányt leváltani fogjuk, és nem ledönteni, mert mindaz, ami a hétvégén történt, az vállalhatatlan a szocialisták számára, nem adjuk a nevünket hozzá".