A horvátok nem adják fel, hogy elkapják Hernádit

Vágólapra másolva!
Megkapta a Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató letartóztatására vonatkozó kérelmet a horvát rendőrség igazgatósága - adta hírül hétfőn a Hina horvát hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgatóra vonatkozó letartóztatási kérelem a horvát rendőrségre, közölte forrásaira hivatkozva a horvát hírügynökség. A Hinának rendőrségi források azt mondták, hogy a letartóztatási kérelmet nemzetközi elfogatóparancs követi, amelyet az Interpol oldalán tesznek majd közzé.

Hernádit azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában.

Korábban a Mol csoport jogi igazgatója az őrizetbe vétel elrendelését Mol és a cég elnöke elleni fenyegetésként értékelte. Kara Pál értetlenül fogadta, hogy a zágrábi megyei bíróság Horvátországra vonatkozóan elrendelte Hernádi Zsolt előzetes letartóztatását. A jogi szakértő emlékeztetett, hogy a magyar ügyészség által lefolytatott magyarországi nyomozás során Hernádi Zsolt teljes mértékben együttműködött a magyar hatóságokkal és részletes tanúvallomást tett.

A nyomozást a magyar ügyészség 2012 januárjában bűncselekmény hiányában lezárta, azzal, hogy sem a Molhoz, sem annak vezetőihez bűncselekmény nem köthető.