Borókai Gábort kitüntették

Vágólapra másolva!
Az ünnepi kitüntetettek között van a Heti Válasz főszerkesztője, az egykori kormányszóvivő is. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2013. augusztus 20., államalapító Szent István ünnepe alkalmából a szokásoknak megfelelően számos kitüntetést adott át.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, polgári tagozat kitüntetettjei között található dr. Borókai Gábor Tamás újságíró, a Heti Válasz főszerkesztője is.

Az indoklás szerint Borókai – aki egyebek mellett korábban kormányszóvivőként is dolgozott - a rendszerváltozás utáni demokratikus és a minőségi magyar sajtó helyreállítása érdekében végzett tevékenysége, példaértékű újságírói, oktatói, szerkesztői munkája elismeréseként kapta a kitüntetést.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is állami kitüntetéseket adott át a köztársasági elnök megbízásából a Nemzeti Színházban.

Az ismertebb közszereplők közül a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetését kapta többek között Dr. Fenyvesi Máté magyar válogatott labdarúgó, állatorvos, Finta József építész, Csermely Péter újságíró, a Magyar Nemzet napilap főszerkesztő-helyettese, Németh Alajos zenész, a Bikini együttes vezetője és Szikora Róbert előadóművész, az R-Go együttes egykori frontembere.