V. László lefizethette a hivatalnokokat

Vágólapra másolva!
A nyomozók arra kíváncsiak, hogy V. László élvezett-e olyan előnyöket a hivatalos engedélyek megszerzésénél, amelyeket mások nem kaphattak meg.
Vágólapra másolva!

Önkormányzati dolgozókat és volt magas rangú hivatalnokokat is kihallgatnak a hatóságok a V. László nevéhez köthető rendőrségi korrupciós botrányban. A Blikk információi szerint a nyomozó hatóság arra kíváncsi, hogy V. László élvezett-e olyan előnyöket a hivatalos engedélyek megszerzésénél, amelyeket mások nem kaphattak meg.

A lap úgy tudja, a nyomozók látókörébe került ÁNTSZ-alkalmazott is, aki az ellenőrzéseknél követett el visszaélést. A beépített ember előre jelezte, hogy mikorra várható razzia a szórakozóhelyeken. Egy másik férfi nemrég azért lett gyanúsított, mert ő szállította az információkat a hivatalok és a klubok vezetői között.

Az önkormányzati dolgozókat most azért akarják kihallgatni, mert arra kíváncsiak, hogy a vizsgált időszakban a III. kerületi vállalkozása ügyeiben történt-e mulasztás, vagy felvetődött-e korrupció gyanúja.

A tavaly elindult nyomozásnak eddig 26 gyanúsítottja van, akik között magas rangú rendőrtisztek, és az őket a gyanú szerint megvesztegető V. László is szerepel. A gyanú szerint a vállalkozó azért fizette le többek között a rendőröket, hogy a szórakozóhelyei zavartalanul működhessenek.