Vágólapra másolva!
Az éjszaka folyamán egyetlen rendezvényt sem kellett lemondani. A hangosító rendszer segítségével öt nyelven folyamatosan információkkal látták el a fesztiválozókat.
Vágólapra másolva!

Számottevő anyagi kár és személyi sérülés nélkül nélkül vészelte át a péntek esti vihart a Sziget. Benis Dániel, a fesztivál műszaki vezetője elmondta: körülbelül péntek éjféltől szombat reggel hat óráig óránkénti negyven kilométeres szél fújt a területen. Ez azóta enyhébbre, nagyjából húsz-huszonöt kilométeresre mérséklődött.

Elsősorban azokat a kisebb vendéglátó-ipari egységeket kellett megerősíteniük, ahol olyan partisátrakat, napernyőket vagy installációkat állítottak fel, amelyek szerkezetüknél fogva nem alkalmasak arra, hogy komolyabb súlyozással lássák el őket. Az éjszaka során a legtöbb munkát a felborult térelválasztó kerítések újraállítása adta.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Parancsnokságot éjszaka egy fődelegált képviselte a Szigeten, ő figyelemmel követte a kár- és a baleset-megelőzési intézkedéseket. A Szigeten életbe léptették a korábban kidolgozott biztonsági tervet. Eszerint már órákkal a vihar érkezése előtt a kivetítőkön mutatták meg a közönségnek a vihar esetén végrehajtandó teendőket, a hangosító rendszer segítségével pedig öt nyelven folyamatosan információkkal látták el a fesztiválozókat.