Milliárdokba kerülnek a kormánynak az új pénztárgépek

Vágólapra másolva!
Több milliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből. A pénztárgépek cseréjének támogatására 13,5 milliárd forintot költenek, a Vigadó felújítására is adnak egy milliárdot, és a miniszterelnök védelmére is kap pluszpénzt a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozatokból kiderül, hogy a most elrendelt kifizetések közül a legtöbb pénzt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjére biztosítja a kormány a tartalékból, de támogatást nyújtanak például a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának, a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny előkészítésére és a cserkészszövetségnek is.

A kormány arról is határozott, hogy szintén milliárdos költségvetési támogatást - összesen 1 milliárd 90 millió forintot - nyújt a Pesti Vigadó épületrekonstrukciójának befejező harmadik üteméhez.

A kormány 110 millió forintot ad a Nagykovácsi Kastélypark Komplexum fejlesztéséhez, 140 milliót pedig a Nagyberegi Református Líceum építési munkálatainak befejezéséhez. Döntés született továbbá arról, hogy a miniszterelnök védelmének érdekében "a létesítménybiztosítási intézkedés céljából kijelölt ingatlanok" körének bővítésére 63,2 millió forint tartós és 20,1 millió forint egyszeri átcsoportosítást rendelnek el a tartalékból a rendőrség részére.

A határozatokból kiderül az is, hogy 31 millió forintot juttatnak a 2015-ös Milánói Világkiállításon való részvételhez kapcsolódó kommunikációs feladatok finanszírozására, 50 milliót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia céljainak támogatására, 30 milliót pedig a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny előkészítésére.

Támogatást kapnak a cserkészek is: a Magyar Cserkészszövetség közérdekű feladatai feltételeinek biztosítása érdekében 50 millió forint, a határon túli magyar cserkészszövetségek kapacitásfejlesztéséhez pedig 100 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány.