Orbán Viktor újabb levelet küld a határon túli magyaroknak

Vágólapra másolva!
Újabb levelet kapnak a határon túli magyarok a kormányfőtől. Orbán Viktor megírja, Navracsics Tibor kinyomtatja, Lázár János felbélyegzi őket.
Vágólapra másolva!

Újabb miniszterelnöki levelet kapnak a határon túl élő magyar állampolgárok Orbán Viktor kormányfőtől - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. Az ebből nem derült ki, hogy miről akar írni a miniszterelnök.

A közlöny szerint a kormány folytatni kívánja a határon túl élő magyar állampolgárokkal megkezdett nemzeti konzultációt. Ennek keretében a már korábban megkeresett személyek, valamint az azóta magyar állampolgárságot szerzett, külföldön érvényes lakóhellyel (ennek hiányában tartózkodási hellyel) rendelkező emberek kapnak levelet.

A kormányhatározat értelmében Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladata, hogy a szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására adatfeldolgozási szerződést kössön a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával és a Magyar Posta Zrt.-vel.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felel a címzettek részére megküldendő - személyes adatot nem tartalmazó - miniszterelnöki levelek nyomdai előállításával kapcsolatos feladatokért.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke februárban azt mondta, hogy Orbán Viktor levelet küldött a határon túl élő magyar állampolgároknak, mert a kabinet őket is be akarja vonni a nemzeti konzultáció rendszerébe. Ekkor a Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet postázott, a küldemények előállítása és kézbesítése mintegy 45 millió forintba került.