Még csak tízen vettek magyar letelepedési kötvényt

Vágólapra másolva!
Csak tíz letelepedési kötvényt értékesített külföldieknek az Államadósság-kezelő Központ. Az érdeklődők a magyar ajánlatok több feltételét is furcsállják, ezért szeptembertől várhatóan enyhítenek ezeken - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Tíz külföldi állampolgár vásárolt eddig letelepedési kötvényt a magyar államtól - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az érdekélődők több feltételt is furcsának találnak, ezért hiába friss a program és több közvetítőcég még el sem indult, máris könnyíthetik a feltételeket.

Az érdeklődő ügyfelek kifogásolták, hogy a letelepedési engedély birtokában a külföldi nem tölthet hat hónapnál hosszabb időt Magyarországon kívül, illetve hogy évente kétszer kötelezően Magyarországra kell látogatniuk családtagjaikkal.

A hazai program versenyképességét az is rontja a nemzetközi mezőnyben, hogy az adósságkezelő és az ügyfelek furcsállják, hogy magánvállalkozások közvetítenek, nem pedig az állammal, vagy nagy múltú bankkal állnak kapcsolatban. Elképzelhető, hogy a közvetítők részéről egyfajta bankgarancia beszerzését írják majd elő. A változásokat ősztől vezethetik be - olvasható a Magyra Nemzetben.