Állami vezetők luxuskórháza lehet Telkiben

Vágólapra másolva!
A Népszava információi szerint a Telki magánkórház épületét a KLH-Masters Kft. vásárolta meg. Ez a cég a honvédelmi tárca egyik kiemelt partnere, és arra készül, hogy részben állami vezetők luxusszínvonalú kezelését lássa el az épületben.
Vágólapra másolva!

A Telki magánkórházat nemrég zárták be, július 11-től szűnt meg a fekvőbeteg ellátás, miután korábbi tulajdonosa, Kovács Gábor nem finanszírozta tovább a veszteséget termelő intézményt.

Az új tulajdonos kilétét üzleti titokként kezelték, a Népszava információi szerint azonban a vevő nem más, mint a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. A cég a lap szerint részben azzal a céllal vette meg az épületet, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egészségügyi szolgáltatójának adja bérbe.

Ez a társaság ugyanis az évi 40 milliárd forintos árbevételt hozó HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (EI) Zrt. legnagyobb szállítója, azaz a honvédelmi tárca egyik kiemelt partnere. A tervek a lap értesülései szerint annyira konkrétak, hogy a napokban már terepszemlén is megjelent a Honvédkórház vezetése.

A Honvédkórháznak egyébként van már egy VIP-részlege, amelyet közel 3 milliárd forintért hoztak létre az előző kormányzati ciklusokban, amikor a kórház legtöbb ellátóhelye is megújult.