Női parkolók a soproni mélygarázsban

Vágólapra másolva!
Az átlagosnál jóval nagyobb és könnyen megközelíthető parkolóhelyeket festettek fel a Sopron belvárosában lévő mélygarázsban. Kétszer olyan szélesek, mint a normál helyek.
Vágólapra másolva!

A soproni mélygarázsban augusztus 1-jétől hat nagyobb méretű, külön színes ábrákkal megjelölt, nőknek szánt parkolóhelyet alakítottak ki - írja a Kisalföld.

A normálisnál nagyobb és könnyen megközelíthető parkolóhelyeket az önkormányzat kérésére alakította ki az üzemeltető. Nemcsak a női sofőröknek, hanem a nagycsaládosoknak is könnyebbé akarják így tenni a parkolást.

Míg egy átlagos parkolóhely szélessége 230 centiméter, addig az új parkolóhelyek 380 centiméter szélesek, és a két oldalon további 40-40 centi széles felfestéssel is ellátták őket, a sok csomaggal vagy babakocsival érkezők érdekében - derül ki a cikkből.

A női parkolóhelyek kialakítása egyébként nem új kezdeményezés, a nyugat-európai országokban régóta és Budapesten is már évek óta van ilyen több irodaház mélygarázsában. A hiparmarketek szabadtéri parkolóiban pedig a nagycsaládosoknak vannak szélesebb helyek.

Az Origo hét éve már foglalkozott a témával. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke akkor azt mondta, hogy ha egy férfi fordulna hozzájuk azzal, hogy kár érte, amiért nem állhatott be a nőknek fenntartott helyre, eljárást kellene indítaniuk.

A soproni "hölgyparkolók" egyike Forrás: Corvinusradio.hu