A Jobbik visszahívná Kövér Lászlót

Vágólapra másolva!
A jobbikosok szerint Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladata ellátására azzal, hogy kitiltotta a szakértőiket a munkahelyükről. Visszahívnák posztjáról a házelnököt.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnökének visszahívását kezdeményezi a Jobbik - közölte hétfőn Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője. Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője a szabályok értelmében magának Kövér Lászlónak írt levelet, a házbizottság azonnali összehívását kérve az ügyben.

A Jobbik szerint azzal, hogy Kövér László a frakció számára június 21-étől ellehetetlenítette szakértők, vendégek beléptetését a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába, olyan intézkedést hozott, amely összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel és a magyarországi demokrácia alapszabályaival.

Az országgyűlési képviselőkről szóló törvény egyenlő jogokat biztosít a mandátumot szerző politikusoknak - magyaráztas Sneider. Azt is mondta, hogy pártja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is felkeresi, és a rendőrséghez is fordult az ügyben.

A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt szakértőinek, szimpatizánsainak, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.