Beperelte a BKV-t a pofozkodó villamosvezető

Vágólapra másolva!
Egy előre megírt vallomást írattak vele alá - többek között ezt állítja az a villamosvezető, akit azután rúgott ki a BKV, hogy felpofozott egy  - a járműve elé lépő - terhes nőt. A férfi pert indított.
Vágólapra másolva!

Beperelte a BKV-t az a villamosvezető, aki a múlt hónapban megpofozott egy terhes nőt, aki a tiltó jelzés ellenére a Combino elé lépett - írja a szombati Blikk. K. Sándort az incidens után kirúgta a BKV, ezért a férfi munkaügyi pert indított.

"Nyolc tanúm is volt, hogy nem minden történt úgy, ahogy a BKV állította, de egyiküket sem hallgatták meg az eljárásban. Én sem mondhattam el az álláspontomat, egy előre leírt vallomást akartak aláíratni velem a főnökeim. Nem tettem meg, és kirúgtak" - mondta a Blikknek a férfi.

A lap emlékeztet rá, hogy a férfi továbbra is a BKV szolgálati garzonjában lakik. A bérleti szeződés szerint, ha megszűnik a munkaviszonya, 30 nap múlva ki kell költöznie. Az egy hónapos türelmi idő letelt, de eddig senki nem szólt a férfinak, hogy hagyja el a lakást.

A Blikk úgy tudja, hogy a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor más munkakörbe helyezte volna át a férfit, akinek szolgálati lakásából sem kellett volna kiköltöznie. A lap információi szerint a Főpolgármesteri Hivatal ragaszkodott a sofőr elbocsátásához.

A BKV szombat délután közleményben reagált a Blikk cikkére. Ebben azt írják, hogy a férfi munkaviszonyának megszűnéséről jogszerű döntés született a BKV-nál, amely "természetesen nem a Fővárosi Önkormányzat kérésére vagy utasítására, hanem a Társaságunknál érvényben lévő munkaügyi szabályozás alapján történt".

A közlemény szerint a villamosvezetőnek a Fővárosi Önkormányzati tulajdonú lakást a szerződés megszűnésétől számított 30 napon belül el kellett volna hagynia, azonban a Fővárosi Önkormányzat illetékes szerve ennek érvényesítésétől méltányosságból határozatlan időre eltekintett.