Meghalt egy ember a miniszterelnök konvojának balesetében

Vágólapra másolva!
Baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetemre menet a miniszterelnököt kísérő konvoj egyik autóját a romániai Kelementelke és Erdőszentgyörgy között. Egy ember meghalt, Orbán Viktor autója nem volt érintett a balesetben.
Vágólapra másolva!

A román rendőrség tájékoztatása szerint egy ember meghalt a Maros megyei Kelementelke és Gyulakuta között történt balesetben. A román rendőrség szerint ugyanakkor a balesetben érintett két autó egyike sem volt része a miniszterelnöki konvojnak.

Korábban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke mondta azt az MTI-nek, hogy a baleset a kormányfőt is szállító konvojjal haladó egyik autót érte, melyben a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott. Őket kórházba vitték. Havasi az MTI-nek kijelentette, fenntartja korábbi nyilatkozatát.

A konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. A Citynews.ro román hírportál szerint az a sofőr vesztette életét, aki autójával belehajtott a magyar miniszterelnöki konvojjal együtt haladó járműbe. A portál szerint az elhunyt gépkocsivezető járműve átsodródott az ellenkező sávba.

A helyszínelést a román rendőrök végezték, részletes tájékoztatst is ők tudnak majd adni - mondta Havasi.