Vágólapra másolva!
Feljelentésként értelmezte a legfőbb ügyész Molnár Csaba DK-s politikus írásbeli kérdését, amelyben a képviselő arról érdeklődött, miért az adófizetők állták Matolcsy György egyik könyvének lefordíttatását. Az ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt indul eljárás.
Vágólapra másolva!

Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte és a Fővárosi Főügyészséghez továbbította a független Molnár Csaba országgyűlési képviselő írásbeli kérdését, amelyet Az állampolgárok állják a Matolcsy-könyv fordítását címmel intézett hozzá a DK politikusa.

Polt Péter válasza az írásbeli kérdésre csütörtökön került fel az Országgyűlés honlapjára. Ebben az szerepel, hogy a kérdés néhány pontjában megfogalmazottakat a tartalmuk alapján hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentésként lehet értékelni, ezért azt a további szükséges intézkedés megtétele végett megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

Molnár Csaba a többi közt arra várt választ, feladatkörébe tartozik-e egy magyar minisztériumnak az Egyesült Államok gazdaságát ismertető, magyarországi használatra készült tanulmány, valamint egy közgazdasági elmélet nemzetközi megismertetése. A legfőbb ügyészhez címzett kérdések között a képviselő arról is említést tesz, hogy a művet oldalanként 15 ezer forintért fordíttatta le a tárca.

Molnár Csaba arra is kíváncsi volt: az üggyel kapcsolatban felmerült-e a hűtlen kezelés gyanúja.

Korábban a Népszabadság arról számolt be, hogy bruttó húszmillió forintért rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012 eleje és 2013 februárja között különböző fordításokat. A kiadott munkák között van a jegybankelnök Matolcsy György könyve, az Amerikai Birodalom fordítása is.