Mégsem kizárt, hogy lesz trafik a Szigeten

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy lesz Nemzeti Dohánybolt a Sziget Fesztivál területén, a szervezők a Facebookon közzétették a hivatalos fesztiváltérképet, és azon szerepel egy trafik. A Sziget sajtóirodája későbbre ígért választ. 
Vágólapra másolva!

Nemzeti Dohányboltot is találunk a Sziget frissen közzétett hivatalos fesztiváltérképén, a rajz szerint a K-hídi bejárat mellett rögtön balra, egy ATM mellett, az infopultoknál lesz egy trafik. Mindez meglepőnek is nevezhető azok után, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. korábban arról nyilatkozott, hogy ideiglenes engedéllyel senki nem árulhat majd cigarettát, és "a kormány célja nem az, hogy a fesztiválokra és a fiatalok által sűrűn látogatott helyekre odatelepítsen az orruk elé cigarettát, hogy minél többet dohányozzanak".

Emlékezetes: az új jogszabály szerint csak koncessziónyertesek árulhatnak dohányárut, és ők is egy bizonyos területre, a fővárosban például kerületre lebontva kapják az engedélyt. A Szigetre így csak a III. kerületi nyertesek telepíthetnének trafikot. Az árusításhoz ugyanakkor a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól is engedélyt kell kérni, ez egy bizonyos utcára-házszámra, vagy helyrajzi számra szól. Erről a legfrissebb listát itt találják. Eszerint a Sziget területére senki nem kapott engedélyt.

Elvileg azonban nem zárható ki, hogy tényleg lesz cigaretta a fesztiválon, ehhez az kell, hogy egy koncessziónyertes arra az időszakra "átkérje" az engedélyét - ez némi átfutási idővel jár - , ekkor a trafikját bezárja, és az árusítását a Szigetre költözteti.

Elképzelhető, hogy a Sziget erre számít, vagy van információjuk ilyesmiről. Az ügyben keressük a Sziget sajtóirodáját..