Kézen lőtte riválisát a féltékeny exférj Szigetszentmiklóson

Vágólapra másolva!
Túszdráma volt Szigetszentmiklóson, egy féltékeny férfi rálőtt a riválisára - egy nemzeti dohánybolt dolgozójára -, feldúltan lövöldözött, közben pedig elrabolta és túszul ejtette a volt feleségét. A kommandósok fogták el, a szemtanúk szerint "kilőtték", bár éles fegyvert nem használtak.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel fél tízkor még mindig tucatnyi rendőrautót, fekete Audit és fekete mikrobuszt lehetett látni Szigetszentmiklóson a lezárt Temető utcában, ahol reggel túszdráma bontakozott ki. A helyszínelés még javában tartott, és a helyszínen vesztegelt egy mentőautó is, benne a túszejtővel - jelentette tudósítónk a helyszínről.

A fegyveres a volt feleségét magával ráncigálva egy közeli füves területre vonult félre, ahol túszként tartotta maga mellett a nőt Forrás: Olvasónk

A túszdráma kora reggel kezdődött, egy nemzeti dohánybolt előtt. A nem sokkal korábban kinyitott trafik előtt megjelent egy fegyveres férfi, magával ráncigálva egy nőt, a válófélben lévő feleségét - mondta tudósítónknak egy, a trafikban dolgozó nő, aki végignézte az eseményeket. A fegyveres azért vitte a nőt - a rendőrség tájékoztatása szerint 33 éves nőt - a dohánybolt elé, mert ott dolgozik a nő új élettársa. A féltékeny fegyveres hadonászni kezdett a pisztolyával, majd kézen lőtte 28 éves riválisát. A férfi sportlövő - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a helyszínen újságíróknak.

Többen megpróbálták lefegyverezni, de rájuk is fegyvert fogott, sőt, egy másik szemtanú szerint annyira összevissza lövöldözött, hogy egy teherautó kerekét is kilőtte a hadonászás közben. Ez a szemtanú előbb két, majd három lövést hallott. Ezután a fegyveres a feleségét magával ráncigálva egy közeli füves területre vonult félre, ahol gyakorlatilag túszként tartotta maga mellett a nőt.

A szigetszentmiklósi dohánybolt, ahová a fegyveres a volt feleségét vitte, mert ott dolgozik a nő új élettársa Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A rendőrök a trafikban dolgozó nő szerint pillanatok alatt a helyszínen teremtek. A nőnek nem esett baja, a kommandósok pedig a szemtanú szerint úgy tették ártalmatlanná a fegyverest, hogy "kilőtték". Erről később hajdu János, a TEK főigazgatója a helyszínen azt mondta, hogy éles lőszert nem használtak, csak egyéb technikákat, "amiket a szemtanúk érzékelhettek akár lövéseknek". A támadó nem is a fegyverek miatt sérült meg, hanem az elfogása közben szerzett hámsérüléseket. A férfit és a kezén megsérült élettársat is a mentők szállították el, utóbbit a Merényi kórházba - jelentette tudósítónk. A 35 éves, budapesti P. Gyula ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A TEK speciális felszerelést vetett be

A rendőrség előbb hírzárlatot rendelt el a történtekkel kapcsolatban - sem a Terrorelhárítási Központ (TEK), sem a helyi polgárőrök, a polgármesteri hivatal vagy a mentők nem voltak hajlandóak nyilatkozni -, majd kilenc óra után nem sokkal a TEK közleményt adott ki az eseményekről. Eszerint őket a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság riasztotta azzal, hogy egy férfi fegyverrel a kezében túszul ejtette a feleségét.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai helyszínelnek Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"A férfi a Parabellum típusú éles lőfegyverrel több lövést adott le, és egy ismeretlen személyt megsebesített. A TEK helyszínre érkezéséig a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai biztosították a helyszínt, a műveleti egységek megérkezése után a TEK túsztárgyalója - Hajdu János főigazgató személyes parancsnoksága alatt - átvette az irányítást. A sikeres tárgyalásnak köszönhetően a férfi letette fegyverét, és autója felé indult. Ekkor a felszámolók életveszélyes sérülést nem okozó speciális felszerelésükkel a túszejtőt ártalmatlanná tették és átadták a helyszínen tartózkodó OMSZ munkatársainak" - áll a TEK közleményében.

A helyszínen Hajdú János, a TEK vezetője azt nyilatkozta, először sikerült ugyan telefonon felvenni a kapcsolatot a túszejtővel, és a túsztárgyaló beszélt is vele, de végül azért döntöttek úgy, hogy - nem éles lőszerrel - ártalmatlanná teszik, mert megbizonyosodtak róla, hogy a parabelluma csőre van töltve, a kakasa pedig hátrahúzva.

Hajdú azt is mondta, hogy a konfliktus úgy kezdődött, hogy a fiatal nő a kettejük két közös gyermekét óvodába vitte reggel. A kocsiba ekkor beszállt mellé a volt férje, és kényszerítette, hogy vezessen oda, ahová ő akarja. A TEK emiatt emberrablásként is kezeli az ügyet. A TEK vezetője szerint a helyszínen azt látták, hogy a fegyveres férfi a mozgása és a fegyverkezelése alapján gyakorlott lövő lehet.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőrségi szóvivő a hírzárlat feloldása után azt mondta az Origónak, hogy a helyi rendőrök, mivel fegyver volt a gyanúsítottnál, a Terrorelhárítási Központot hívták segítségül. A szóvivő szerint jelenleg a helyszínelés és az adatgyűjtés zajlik.

A féltékenységtől kattant be a fegyveres

A helyiek az Origo tudósítójának azt mondták, nem lepődtek meg az eseten, a nő ugyanis már egy éve új élettársával él, volt párja pedig azóta agresszívan zaklatja őt is és a férfit is.

Hajdú János, a TEK vezetője azt nyilatkozta, azért döntöttek úgy, hogy ártalmatlanná teszik, mert megbizonyosodtak róla, hogy a Parabelluma csőre van töltve Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Hat lövést hallott a Temető melletti bekötő út, azaz a Csepeli út közeléből, majd szirénázó rendőr- és mentőautókat látott elszáguldani a helyszín irányába - mondta az Origónak korábban egy szigetszentmiklósi férfi, aki éppen munkába ment, amikor az esemény történt.

Egy, a helyszín közelében lévő üzlet tulajdonosa a lövöldözésre ébredt reggel, amikor pedig kiért a helyszínre, egy férfit látott fegyverrel a kezében, ahogy egy nővel beszélget a közeli Vitaminsziget nevű zöldséges melletti füves területen. Akkor már a rendőrök is ott voltak, egyikük oda is ment beszélni velük, majd otthagyta őket. Később a férfi és a nő megindultak a saját autójukhoz, a nő beszélt, a férfi azonban még ténfergett a kocsi mellett a fegyverrel a kezében, ekkor a kommandósok rávetették magukat, és elfogták. Az üzlet egyik vásárlója azt mondta az Origónak, úgy hallotta, hogy szerelemféltés állhat a háttérben. A lövöldöző egy fiatal, de már őszes hajú férfi, aki a nő házastársa, két gyerekük is van.

A lövöldözésről először egy, a Class FM reggeli adásába betelefonáló hallgató adott hírt, aki azt állította, hogy valaki lövöldözött, és túszt ejtett Szigetszentmiklóson.