Kézről kézre adták a leendő szociológust

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, aki kimerészkedett a Hallgatói Hálózat ponthatárváró bulijára, az többnyire biztosra ment  - alig láttunk olyat, akit nem vettek fel. Sikoltozás és örömittas telefonhívások. Anya, felvettek!
Vágólapra másolva!

Örömükben ugrándozó, az öklüket rázó fiatalokat, csókolózó párokat lehetett látni szerda este nyolc óra után a hetedik kerületi Fogasházban, miután nyilvánosságra hozták az idei felvételi ponthatárokat.

A budapesti szórakozóhelyen folytatódott a Hallgatói Hálózat Deák téren kezdődött bulija, melyet az idén elmaradt hivatalos állami Pont Ott Parti helyett szervezett. A felvételizők szerte az országban kisebb csoportokban várták az este 8 órát, hogy megtudják, kit, hová, és milyen képzésre vettek fel.

A Deák téren még néhány tucat fős csoport nagyjából százfősre duzzadt a Fogasházban, és közülük szinte mindenki örömében sikoltozva hívogatta a szüleit, az "Anya, felvettek!" kiáltás volt leggyakoribb. Egy fiút, aki azt kurjongatta, hogy "Felvettek, felvettek, szociológus leszek!", a körülötte álló felemelték, és kézről kézre adogatták, mint egy rockkoncerten.

A ponthúzásra igyekeznek a HaHások. Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Csak egy olyan lányt láttunk, aki a Fogasház előtt egy korsó sört tartva a kezében pityergett, és telefonon várt vigasztalást. Beszéltünk viszont leendő közlekedésmérnökkel, diplomatával, állatorvossal, óvónővel, akik mind azt mondták, hogy amennyire eddig látták, bőven bejutottak, mert a várakozásaiknál is alacsonyabbak voltak a ponthatárok.

Találkoztunk egy olyan lánnyal is, aki eredetileg járműmérnök szeretett volna lenni, de arra nem vették fel, viszont bejutott a BGF nemzetközi gazdálkodás képzésére, és a szülei már biztosították, hogy segítenek neki kifizetni a fél évenként 230 ezer forintos költségtérítést.

Mindannyian várták a pontokat. Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A buli pár órával korábban elég lagymatagon indult a Deák téren, az összegyűlt fiatalok többsége nem tűnt izgatottnak amiatt, hogy felveszik-e. Egyiküket jobban érdekelte, hogy az Erzsébet téren az óriáskerékről hová tűnt a kerék, míg mások dugóhúzót kerestek. Igaz, volt aki megemlítette, hogy "az elmúlt hónapok zűrzavara után nem lehet tudni, mennyire indulhatunk ki a korábbi évek pontszámaiból".