Félmilliót fizetnek egy Lázár Jánost sértő kommentért

Vágólapra másolva!
Félmillió forint kártérítést fizet a Délmagyar kiadója azért a kommentért, amelyet Lázár János karambolja után írt be egy olvasójuk az internetes oldalukra. A pénzt a karambolban elhunyt nő családja kapja. 
Vágólapra másolva!

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2012. október 24-én az őt szállító mikrobusszal balesetet szenvedett, amelyben egy gyermekes fiatal nő meghalt. A Délmagyar című helyi internetes lapon egy olvasó azt írta a balesetről szóló hírhez, hogy sajnálja, hogy nem Lázár maradt ott.

A komment miatt Lázár János becsületsértés miatt feljelentést tett. A Délmagyar kiadója és Lázár János egyezséget kötött, amit a Győri Törvényszék július 2-án jóváhagyott.

A perben a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. elismerte, hogy Délmagyar internetes hírportálon a "Lázár János autója karambolozott - egy 36 éves szentesi nő meghalt" című cikkhez kapcsolódó kommentek megsértették Lázár János emberi méltóságát - közölte kedden a Kormányzati Információs Központ a kormány honlapján.

Azt írják, a kiadó vállalta, hogy közleményt jelentet meg, amelyben sajnálkozását fejezi ki, amiért megsértette Lázár János emberi méltóságát. Kötelezettséget vállaltak arra is, hogy 15 napon belül megfizet Lázár János kérésére és felajánlására ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést a balesetben elhunyt fiatal nő családjának.