Vágólapra másolva!
Sikeresen vezették be az e-útdíj-rendszert az ÁAK szerint, Bakó Attila pedig közös megegyezéssel távozott.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel távozott Bakó Attila vezérigazgató és Horváth Róbert üzemeltetési igazgató – közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Korábban az Index azt írta, hogy kirúgták a két vezetőt az e-útdíj-rendszer körüli nehézségek miatt, és az ÁAK is megerősítette az Indexnek, hogy a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank döntött a kirúgásukról.

A cég azt állítja, hogy a rendszert sikeresen vezették be, amely a két vezető áldozatos munkájának is köszönhető. Az ÁAK szerint már a július 1-jei bevezetést követő három hétben sem hátráltatta komolyabb fennakadás, forgalmi zavart okozó körülmény a rendszer működését.

Valójában azonban a rendszer már az első órákban lefagyott, aztán aznap még egyszer. Számos hibáról tanúskodnak az Origóhoz befutott, illetve máshol szóvá tett fuvarozói panaszok. Olvashatatlan szelvény, túlszámlázás, pár száz méteres út helyett több kilométeres útvonal – ilyen hibákról számoltak be a fuvarozók. A logisztikai cégek érdekképviseletei az útdíjrendszer azonnali leállítását követelik, közben azért az útdíj miatt jelentősen megnövekedett költségeiket áthárítják a boltokra, üzletekre, azok pedig az emberekre.