Hamarosan beindul a BKK új utastájékoztatása

Vágólapra másolva!
Modernizálják a forgalomirányítást, és végre a kettes metró kijelzői is azt mutatják majd, hogy mikor jön a következő szerelvény.
Vágólapra másolva!

Augusztus végétől a buszokon és a trolikon, októbertől pedig a villamosokon is működhet az új fővárosi utastájékoztatási rendszer - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a csaknem hétmilliárd forintos beruházás részeként eddig a járművek kétharmadára szerelték fel a berendezéseket, a forgalomirányítás már műholdas alapú. Hozzátették: ősztől a kettes metró kijelzői is végre azt mutatják majd, hogy mikor jön a következő szerelvény.

Az utasok bármilyen internetezésre alkalmas készülékkel maguk is rákapcsolódhatnak majd a hálózatra.

A csomópontokban, megállókban és végállomásokon elhelyezett tájékoztató berendezések kijelzőin – forgalmi zavaroktól mentes időszakban – alapesetben a járművek számjelzése, útiránya, célállomásának a neve fog megjelenni, de azt is jelezni fogják, hogy alacsony padlós-e az adott jármű, illetve, hogy mennyi az indulásig hátralévő idő. Egyedül a nagykörúti Combinókon csúszhat a fejlesztés, mert a villamost gyártó Siemens még nem járult hozzá az informatikai módosításhoz.