Délelőtt rövid időre lezárják a Lánchidat

Vágólapra másolva!
A nándorfehérvári diadal emléknapja miatt lesz forgalomkorlátozás.
Vágólapra másolva!

Hétfő délelőtt több mint fél órára lezárják a Lánchidat, majd a Budai Várba vezető Hunyadi János utat, mert a nándorfehérvári diadal emléknapja alkalmából rendezvényt tartanak a fővárosban.

A forgalomkorlátozás a járműforgalom mellett a 16-os és 105-ös buszok, valamint a D11-es és D12-es menetrendszerinti hajójáratok közlekedését is érinti. Hétfőn 9 óra 50 perc és 10 óra 30 perc között lezárják a Széchenyi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér útvonalat. A zárást a felvonulók elhaladása után folyamatosan oldják fel.

A D11-es, D12-es hajók: fél kilenc és 11 óra között rövidebb útvonalon közlekednek Újpest, Árpád út illetve a Rómaifürdő és a Jászai Mari tér között. A 16-os autóbuszok 9 óra 50 perc és 10 óra 20 perc között az Erzsébet hídon át közlekednek, a Deák Ferenc tér irányában a Clark Ádám tér-Krisztina körút-Erzsébet híd-Széchenyi István tér, a Széll Kálmán tér irányában pedig a Deák Ferenc tér-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Attila út-Dísz tér útvonalon.

A 16-os buszok 10 óra 20 perctől 11 óráig a Széll Kálmán tér irányában a Hunyadi utat elkerülve, az Alagút-Attila út-Mikó utca-Palota út-Dísz tér útvonalon haladnak.

A 105-ös autóbuszok 9 óra 50 perc és 10 óra 20 perc között szintén az Erzsébet hídon át közlekednek, a Gyöngyösi utca irányában a Clark Ádám tér-Krisztina körút-Erzsébet híd-Széchenyi István tér, az Apor Vilmos tér irányában pedig a Deák Ferenc tér-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Alagút utca útvonalon.