Autós üldözés és lövöldözés volt Budapesten

lövöldözés, peterdy utca,
Vágólapra másolva!
A VII. kerületi Peterdy utcában autós üldözés és lövöldözés volt hétfő délelőtt. Néhány szemtanú több lövést is hallott, a menekülő férfit elfogták és megbilincselték a rendőrök. A rendőrség lezárta a környéket, és közölte: sikeresen kilőtték a menekülő kocsi kerekét, így sikerült elfogniuk egy körözött férfit.
Vágólapra másolva!

A rendőrök lezárták a VII. kerületi Peterdy utcát és környékét, miután hétfőn délelőtt autós üldözés és lövöldözés után elfogtak valakit. Az MTI meg nem erősített információja szerint kábítószeres ügyben intézkedtek a rendőrök.

A rendőrök beszorították a menekülő autót a Peterdy utcába. Forrás: Origo

Egy szemtanú azt mondta az Origónak, azt látta, hogy szirénázó rendőrkocsik üldöztek egy piros autót, amely a környező mellékutcákban körbe-körbejárt. A rendőröknek végül sikerült beszorítani őt a Peterdy utcába.

A tudósítónk szerint a helyszínen látni lehetett, hogy egy piros színű Seat áll az utca közepén két rendőrautó között. Ennek a hátsó kereke le volt eresztve, egy idős férfi szerint a rendőrök lőtték ki. Később a rendőrség is megerősítette, hogy ők lőtték ki a kocsi kerekét.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság kora délutáni közleménye szerint a menekülő férfit állampolgári bejelentés után akarták igazoltatni délelőtt a Dembinszky utcában. A körözött férfi azonban menekülni kezdett, előbb az autójával, majd miután kilőtték a kerekét, gyalog. A férfit a kocsitól nem messze fogták el a rendőrök, a BRFK közleménye szerint személyi sérülés nem történt.

Az Origónak nyilatkozó szem- és fültanúk közül néhány egy, mások kettő, illetve négy lövést hallottak. Egy idős asszony néhány utcával arrébb látta az üldözést, szerinte "úgy jöttek, mint az őrültek", a rendőrök teljesen rájuk tapadtak. Egy másik járókelő annyit vetett oda: "Lövöldözés volt? Tényleg? Kúl!"

Lezárták a környéket. A rendőrautóból az elfogott férfi kopasz feje kandikál ki. Forrás: Olvasónk felvétele

Ellenállt és káromkodott

Egy másik szemtanú szerint a Peterdy utcába beszorított férfi hirtelen fékezett, majd kiugrott a kocsiból, de nem tudott elmenekülni. A rendőrök leteperték, megbilincselték, és berakták egy rendőrautóba. A férfi a szemtanúk szerint ellenállt, és folyamatosan káromkodott.

A szemtanúk szerint a férfit sokáig nem szállították el, ott ült az egyik helyszínen parkoló rendőrautóban, a Peterdy utca elkerített részén. A kocsitól néhány méterre a járdán egy pár kékeszöld cipő ahevert, ami a szemtanúk szerint az elfogott férfihez tartozott. Tudósítúnk a kordonon túlról úgy látta, hogyz őrizetbe vett ember egy fiatal, sportos, kopasz, vagy egészen rövidre vágott hajú férfi volt.

A férfit délután fél egy körül, hosszú várakozás után vitték el a rendőrök a helyszínről, de a környéken továbbra is zajlik a helyszínelés. A kilőtt kerekű kocsit gumikesztyűs helyszínelők vizsgálták át, akik az autót belölről is lefényképezték, és rögzítették a nyomokat.

Ebből a szögből látszik a titokzatos zöld cipő. Fotó: Visnovitz Péter - Origo