Tízezer autógumi izzik még mindig Bobán

Vágólapra másolva!
Két hivatásos tűzoltó egység négy fecskendővel és négy vízszállítóval hűti a még mindig izzó részeket a bobai gumitelepen, ahol vasárnap reggel körülbelül tízezer autógumi kapott lángra - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn az MTI-vel. 
Vágólapra másolva!

Balogh Nikoletta közlése szerint hétfőn négy erőgéppel megkezdik föld hordását a tűz pusztította területre, de elhúzódó utómunkálatokra kell számítani.

A tűzoltókat vasárnap riasztották a bobai gumitelephez. A több mint két hektáron - három méter magasra felrakott oszlopokban - körülbelül tízezer autógumit tároltak. A tűz a közeli erdőt és tarlót is veszélyeztette, ezért a beavatkozást ötös kiemelt fokozatnak megfelelő erőkkel végezték.

Egész nap nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, a közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy háromméteres védősávot, amit folyamatosan locsoltak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését. A tűzet vasárnap estére sikerült eloltani.

Éjszaka a celldömölki önkormányzati tűzoltók, a sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltó egységek, valamint a Pápoci és Kenyeri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai - összesen negyvenen - megkezdték az utómunkálatokat, vízzel locsolták a még izzó részeket.

A felszabaduló nagy mennyiségű füst összetételét a katasztrófavédelmi mobil laborban folyamatosan ellenőrizték, a mért adatok szerint káros anyagok nem kerültek a levegőbe. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.