Részben visszadobták a Sólyom engedélykérelmét

Vágólapra másolva!
A Légügyi Hivatal szerint új engedélyt kell beszereznie a társaságnak.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) részben visszadobta a Sólyom Hungarian Airways engedélykérelmét - írja a Népszabadság. A lap szerint a cégnek új eljárásban kell engedélyért folyamodnia.

A hivatal válasza szerint a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Kft. korábban felvásárolta a ceglédi Avicraft Kft.-t, amelynek kismotoros repülőgépek vagy vitorlázó gépek üzemeltetésére érvényes engedélye volt. Ezt kérelmezték kereskedelmi légi szállítási engedélyre módosítani, ám erre nincs lehetőség. Ezért új engedélykérelmet kell benyújtaniuk.

A lap emlékeztet, hogy a korábbi nyilatkozatok szerint a magát a következő nemzeti légitársaságként pozicionáló társaság hat géppel indulna még az idén, négy év múlva azonban már ötvengépes flottát tervez.

A Népszabadság ír arról is, hogy A Sólyom egyik alapítója, Vágó József nyilatkozata szerint a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő céget arab tőkéből finanszírozzák, felmerül a kérdés: miként lehet uniós státuszú a légitársaság. Hiába van ugyanis uniós tagállamok állampolgárainak a birtokában, az EU azt is vizsgálja, milyen tőkéből működik.

Cikkünket az új légitársaság indulásának a hátteréről itt olvashatja.