Ismét a belvárosban vonultak a devizahitelesek

Vágólapra másolva!
Autós felvonulást tartottak a devizahitel-károsultak a belvárosban. Minden banknál lelassítottak és szidták a pénzintézeteket. A televíziótársasághoz is elmentek.
Vágólapra másolva!

Délután fél 3 körül a Váci út és a Ferdinánd híd sarkánál Árpád-sávos zászlókkal és megafonokkal vonultak a devizahitelesek – jelezte olvasónk, akinek irodája pont ott van a Váci úton. A rendőri felvezetéssel vonuló tüntetők minden banknál lelassítanak és szidják az adott bankot. „Vesszen az FHB!” – üvöltötték a hangszórókból, amikor a Váci úti FHB fiók elé érkeztek.

Az Origo információi szerint a Váci út felől az Oktogon, majd a Hősök tere felé kanyarodott a menet, és a Thököly út és a Hungária körút útvonalat is érintették. Úgy tudjuk, hogy a demonstráció még reggel kezdődött, és kora estig tarott. A devizathitelesek a televíziók székházait is célba vették. Reggel már jártak az RTL Klubnál, de a TV2, az Echo Tv, az ATV és a HírTV épülete is tervben volt.

A devizahitelesek legutóbb az egész városon átvonulva Orbán Viktor háza elé mentek, amikor a Kúria felemás ítéletet hozott egy adós OTP ellen indított perében.