Késik a szakvélemény, kiengedték a gyilkost

Vágólapra másolva!
Kiszabadult a cefrés gyilkosság gyanúsítottja, mivel a szakértői vélemények nem készültek el - írta a Blikk. A férfi a gyanú szerint 2012-ben megölte a pálinkafőző-mestert, akivel dolgozott, majd a holttestét a cefrébe rejtette.
Vágólapra másolva!

Ismét a szakértői vélemények késlekedése miatt szabadult ki egy gyilkosság gyanúsítottja - írta a Blikk. Korábban az ároktői banda néven elhíresült csoport több, rablásért és gyilkosságok miatt letartóztatott tagját engedték ki, mert ügyükben nem készült el a szakértői vélemény, ezért nem tudták kitűzni a tárgyalás napját.

Most az úgynevezett cefrés gyilkosság gyanúsítottját eresztették szabadon. A férfi a gyanú szerint féltékenységből meggyilkolta kollégáját, egy pálinkafőző-mestert, majd a holttestet a cefrében próbálta feloldani. A Blikk szerint a szakértők azt meg tudták állapítani, hogy a mestert leszúrták, arra azonban még várni kell, hogy a gyilkost a DNS alapján azonosítani tudják.

"Ismét a vélemény miatt húzódik egy eljárás. Ez a magyar igazságszolgáltatás rákfenéje. Nálunk szerencsésebb országokban heteken belül elvégzik ezt a vizsgálatot" – mondta a lapnak Magyar György, az áldozat családjának jogi képviselője.

A meggyilkolt pálinkafőző-mestert 2012 elején 19 nappal eltűnése után találták meg holtan. A tettes a holttestet az eddigi adatok szerint egy hétig rejtegette, majd a cefretartályba süllyesztette. Azért vitte oda a testet, hogy az idővel egyszerűen feloldódjon a cefrében, így nem maradt volna bizonyíték. A holttestet azonban megtalálták, így az orvos szakértő azt is meg tudta állapítani, hogy az áldozatot szíven szúrták - írt a Blikk.