Visszarakta a YouTube az Orbán lányok videóját

Vágólapra másolva!
Vasárnap tett fel a YouTube zenei megosztó oldalra a 444.hu egy olyan videót, amelyen Orbán Viktor két lánya a Balaton Soundon táncol. A YouTube előbb levette, majd visszarakta a videót.
Vágólapra másolva!

A 444.hu rövid, 14 másodperces videóján az látszik, amint Orbán Viktor kormányfő két lánya, Ráhel és Sára a Balaton Sound fesztiválon két fiúval táncol.

A YouTube hétfő délelőtt törölte a videót, amit azzal indokolt, hogy szerinte "megsértette a YouTube zaklató, sértő vagy fenyegető tartalmak tartására vonatkozó irányelveit". A 444.hu azt írta, hogy a felhasználói fiókjában azt az üzenetet is kapta, hogy "a YouTube közössége" megjelölte a videót.

"Ha egy videót megjelöltek, a YouTube csapata megnézi, hogy megfelel-e a közösségi irányelveknek. A felülvizsgálat során azt állapítottuk meg, hogy a következő videókban olyan tartalom van, amely sérti a fenti irányelveket, ezért ezek le lettek tiltva" - írta a YouTube.

Hétfő délután azonban levelet küldött a Google sajtóirodája, amelyben azt írják, tévedtek, amikor levették a videót. "Az oldalra kerülő videók óriási mennyisége miatt néha hibázunk. Amikor felhívják a figyelmünket, hogy tévedésből került le egy videó, akkor amilyen gyorsan csak lehet, újra elérhetővé tesszük azt" - áll a közleményükben.

Nem ez volt az első eset, hogy Orbán Ráhelről felvétel készült egy fesztiválon. Tavaly Orbán Ráhel maga nyilatkozott a közszolgálati tévének a Volt fesztiválon, mert részt vett az Európa Kemping szervezésében.