A permetező szomszédokon állt bosszút a várpalotai gyilkos

Vágólapra másolva!
A szomszédok permetezték a fáit, ezzel veszélyeztették a családja egészségét - írta búcsúüzenetében a várpalotai lövöldöző, mielőtt felakasztotta magát.
Vágólapra másolva!

Üzenetet hagyott a várpalotai lövöldöző a rendőröknek. A rendőrség a helyszínen megtalálta az üzenetet, amelyben arról írt, hogy a szomszédok a növényeit, fáit lepermetezték vegyszerrel, ezzel a családja egészségét veszélyeztették. K. Imre vasárnap reggel két embert megölt Várpalotán, majd magával is végzett.

A rendőrség azt is közölte, hogy június végén az 58 éves férfi a permetezésre hivatkozva feljelentést tett a vasárnap megölt szomszédja ellen a várpalotai kapitányságon, ahol rongálás miatt indult eljárás. Kihallgatták akkor egy másik szomszédját is, aki az 58 éves, háromgyermekes családapát kötözködő embernek nevezte. (A férfi zűrös ügyeiről itt olvashatja riportunkat, a Nol.hu szerint pedig pszichiátriára ment volna a férfi.)

A férfinak volt engedélye a vadászfegyverre, amellyel a lövéseket leadta. A rendőrök szerint korábban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt az engedélyt vissza kellett volna vonni.

A rendőrség vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy reggel fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán a Krúdy Gyula utcában. Hét óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban hunyt el.

A bűncselekmény után az elkövető hazament, és bezárkózott az otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát.