A Fidesz listázza a pártközeli sportolókat

Vágólapra másolva!
Listán tartják nyilván a Fidesznél a párthoz közel álló sportolókat. A Blikk birtokába került névsor több mint ötven nevet és elérhetőséget tartalmaz, szerepel rajta Kovács Kokó István és Grosics Gyula mellett Egerszegi Krisztina, Faragó Tamás és Monspart Sarolta is. Kubatov Gábor pártigazgató szerint a listán azok szerepelnek, akiket meg szoktak hívni a pártrendezvényekre.
Vágólapra másolva!

A sportolók nevét tartalmazó listát Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató kérésére állította össze Rátonyi Gábor volt fideszes zuglói polgármester, aki a végére azt írta: reméli, hogy a felsoroltak többsége "csatasorba is állítható" - írta a Blikk. A lap Rátonyit nem érte el, Kubatov Gábor viszont röviden reagált a listára: "a névsor azon sportolók nevét tartalmazza, akiket a Fidesz különféle rendezvényekre, például kongresszusra meghívni szándékozott abban a reményben, hogy az eseményen részt vesznek".

A listán a Blikkben közölt fotó szerint szerepel többek között Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Dunai Antal egykori labdarúgók, Egerszegi Krisztina egykori úszó és Faragó Tamás egykori vízilabdázó is. Szintén ott van a listán Kovács Kokó István, aki a Blikknek azt mondta, nem talál kivetnivalót a névsorban. "Egyértelmű, hogy vannak ilyen VIP-névsorok, ahogy nyilván a nem velük szimpatizáló hírességeket is számon tartják a pártok, ez demokráciában természetes" – mondta az egykori ökölvívó, aki szerint egy étterem is számon tartja a törzsvendégeit.

Garaba Imre 82-szeres válogatott labdarúgó a Blikktől tudta meg, hogy szerepel a listán. "Nem tudok ilyen listáról, de amennyiben létezne ilyen, és én rajta lennék, nagyon örülnék, hiszen nem akármilyen emberek társaságában szerepelnék" - mondta.

Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok azt mondta, neki nem szóltak, hogy felveszik a listára. "Egy dolog a politikai szimpátiám, ami magánügy. Másrészt a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős alelnökeként az utóbbi három évben nem éreztem, hogy annyira szeretnének" - mondta Monspart.