Vadászpuskával lőtte agyon szomszédait egy várpalotai férfi

Vágólapra másolva!
Vadászpuskával lövöldözött, majd öngyilkos lett egy férfi vasárnap reggel Várpalotán – közölte honlapján a rendőrség. A lövöldözésben az elkövetőn kívül még két ember meghalt, a rendőrség egyelőre nem tudja, mi vezetett a vérfürdőhöz.
Vágólapra másolva!

Vadászpuskájával támadt szomszédaira egy várpalotai férfi vasárnap reggel – közölte a rendőrség. A támadó fegyverével több lövést is leadott a szomszédos családi ház lakóira. A támadásban egy férfi a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szerint a mentők egy nőt életveszélyes állapotban vittek kórházba. Az idős asszony a kórházba szállítás után vesztette életét.

A támadás után a lövöldöző bezárkózott saját lakásába. A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai nem sokkal délelőtt 10 előtt bejutottak a férfi otthonába, de már nem találták életben. A rendőrség szerint a lövöldöző öngyilkosságot követett el.

Nem volt túszejtés

Az Index korábban olvasói információra hivatkozva azt írta, hogy a lövöldöző gyerekeivel zárkózott be a lakásába, és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket, ha valaki megpróbál bejönni. Anda György rendőrezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese ugyanakkor az Origónak azt mondta, hogy semmiféle túszejtés nem volt. Az elkövetőnek ugyan van élettársa és három gyermeke is, de ők nem voltak érintettek a támadásban.

A főkapitány-helyettes azt mondta, hogy a lövöldözés helyszínén egy idős házaspár lakott. A támadás időpontjában a támadón kívül hárman tartózkodtak a házban, a házaspár és egy az időseket segítő szociális munkás, egy 38 éves férfi. A lövöldöző a 38 éves segítőt lőtte agyon a helyszínen, és a házban lakó nőt sebesítette meg. A férjnek semmi bántódása nem esett - mondta Anda György.

A főkapitány-helyettes szerint az ügyben a tényfeltárás és a vizsgálatok még folyamatban vannak, így a gyilkosság lehetséges indítékokáról egyelőre nem tudott nyilatkozni. A rendőrség több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz.

Engedéllyel tartott fegyvert

Talabér Márta, Várpalota polgármestere a lövöldözés után közölte, tudomása szerint engedéllyel tartott fegyvere volt a gyilkosnak. Talabér szerint ez alapján a tettes vadászember lehet. Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke ugyanakkor közölte, a várpalotai lövöldöző nem tagja a helyi vadásztársaságnak.

A város polgármestere az MTI-nek azt mondta: végtelenül sajnálja a történteket, és azt, ami idáig vezetett, hogy az emberek nem tudják kezelni a konfliktushelyzeteiket, és az erőszakos megoldást választják. Azt mondta, nem ismerte közelebbről az 58 éves elkövetőt, de az a tapasztalata, hogy az utóbbi időben az emberek képtelenek ügyes-bajos dolgaikat a megfelelő módon kezelni.

Amennyiben szemtanúja volt a lövöldözésnek, vagy a helyszínen tartózkodik, kérjük, írjon a hirugyelet@origo.hu címre!