Az út mentén akasztotta fel magát az Indul a bakterház Bendegúza

Rendőrök helyszínelnek a Fót és Csomád közötti erdőben, ahol holtan találták 2013. július 13-án Olvasztó Imrét, aki az 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben gyermekszínészként alakította az egyik főszereplő, Bendegúz karakterét
Vágólapra másolva!
A Bors szerint felesége el akart válni Olvasztó Imrétől, az 1979-es vígjáték egykori gyermekszínészétől, ezért dühösen elviharzott otthonról, majd szombaton öngyilkos lett. Egy Fót melletti erdőben akasztotta fel magát, közvetlenül az út mellett.
Vágólapra másolva!

Szomszédai szerint válságban volt a családi élete Olvasztó Imrének, az 1979-es Indul a bakterház gyermekhősét, Bendegúzt alakító férfinak – írja a Vasárnapi Blikk. Olvasztó négy gyerekes családapa volt, legkisebb gyermeke még csak három éves. A lap szerint a férfi szombat reggel feldúltan távozott veresegyházai otthonából, és egy közeli erdőben akasztotta fel magát.

A Borsonline vasárnap "kiszivárgott hírekre" hivatkozva azt írta, hogy Olvasztó felesége péntek este közölte vele, el akar válni. A férfi korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy mindennél fontosabb számára a családi boldogság. A Bors szerint azután lett öngyilkos, hogy megtudta, házasságának vége.

Rendőrök helyszínelnek a Fót és Csomád közötti erdőben Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi halálhíre már szombaton bejárta a sajtót, miután a Borsonline megírta, hogy valószínűleg az egykori gyermekszínész volt az a férfi, akinek a holttestét Fót és Csomád között találták meg a rendőrök. A Blikk szerint szombaton a férfi otthonában összegyűlt a rokonság is Olvasztó halálhírére.

A lap úgy tudja, hogy az egykori gyerekszínész kocsival hajtott el otthonról szombat este, és miután kiért a településről, az első lehetőségnél leparkolta a kocsit. Az úttól két méterre állt meg, és az első fára fölakasztotta magát. A Blikk szerint többször is próbálkozhatott, holtteste mellett ugyanis több letört faágat találtak.

Hogy pontosan mi vezethetett Olvasztó Imre öngyilkosságához, azt a szomszédok és a rokonok nem tudták megmondani. A rendőrség az Origónak szombaton csak annyit mondott, öngyilkosságokat nem szoktak kommentálni, az esetet úgynevezett közigazgatási eljárásban folytatják.

Olvasztó Imre az 1979-es filmben

A férfi 1979-es filmszerepe után nem maradt a filmszakmában, inkább a nyomdaiparban helyezkedett el. Egy 2010-es interjúban a Kisalföldnek azt mondta, hogy az Indul a bakterház forgatását néhány hét szórakozásnak fogta fel, de aztán élte tovább az életét. Az Indul a bakterházban vele játszó színészeket, Pécsi Ildikót és Harsányi Gábort is megdöbbentette a férfi halálhíre. Pécsi a Blikknek azt mondta, hogy amikor pár éve beszélt vele, neki úgy tűnt, boldog családi életet él.