Lopták az áramot a drogtermesztéshez

Vágólapra másolva!
Pénzügyőrök és rendőrök drogtermesztésre bukkantak egy ellenőrzésen Kecelen. Akkor derült ki az is, hogy a termesztők az áramot is lopják.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást két keceli férfi ellen, akik lopott áramot használtak kábítószernek minősülő növények termesztéséhez - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen tavaly ősszel tartottak jövedéki ellenőrzést az egyik gyanúsított házában. A pincében a gyanúsítottak kábítószernek minősülő növényeket termesztettek, illetve a pénzügyőrök kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványokat találtak. A házkutatáson az is kiderült, hogy a drogültetvény működtetéséhez az áramot szabálytalanul használták fel, több százezer forint kárt okozva ezzel a szolgáltatónak.

A két gyanúsítottal szemben nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt is lefolytatta az eljárást a rendőrség. Az egyik gyanúsított előzetes letartóztatásban van, a másikkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.