Kutyákat uszítottak a TEK-esekre Kaposváron

Vágólapra másolva!
A Terrorelhárítási Központ emberei egy rablás miatt körözött férfit kaptak el Kaposváron, a rájuk támadó kutyákat figyelmeztető lövésekkel rettentették el.
Vágólapra másolva!

M. Adrián kaposújlaki lakos ellen jelentős értékre elkövetett fegyveres rablás miatt adott ki elfogatóparancsot a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy február 5-én a fővárosban, a X. kerületi Száva utcában elkövetett bűncselekmény miatt. Aznap két társát a rendőrök elfogták, a csaknem 5 millió forint értékű ruha megkerült. Egy nappal később pedig egy másik társuk önként feladta magát a rendőrségen.

A 28 éves M. Adriánt a TEK munkatársainak közreműködésével csütörtök délután fogták el egy kaposvári családi ház építkezésének udvarán. Miközben a körözött férfi menekülni próbált a rendőrök elől, egy az építkezésen tartózkodó 19 éves férfi három nagytestű kutyát uszított a TEK munkatársaira. Az állatok csak a leadott figyelmeztető lövés hangjától megriadva hátráltak meg. M. Adriánt az ingatlanhoz tartozó kertben elfogták, majd előállították.

A sonline.hu értesülései szerint egy román-magyar kettős állampolgárságú férfi volt az, aki a TEK-esekre uszított három német juhász kutyát. A kommandósok előállították őt is, ellene a Kaposvári Nyomozó Ügyészségen indult eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az érvényes magyarországi lakcímmel nem rendelkező férfit őrizetbe vették. A sonline.hu információi szerint pénteken kihallgatták, és a nyomozó ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését.