A honvédelmi miniszter feljelentette Vadai Ágnest

Vágólapra másolva!
Megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek az államtitkári honlapjának szerkesztésére kifizetett pénzekről.
Vágólapra másolva!

Folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter Vadai Ágnes, a Gyurcsány-párt képviselője, egykori honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke ellen - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a feljelentés azzal lehet összefüggésben, hogy Vadai Ágnes államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető különböző PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, miközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt, illetve a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket az államtitkár írt alá.

A külső webes cégekkel Szeredi Péter szerződött, a szocialista Szekeres Imre, az akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnökeként - írja a lap.

Vadai Ágnes a Magyar Nemzetnek elmondta: tőlük tudja, hogy feljelentették, de ha ez igaz, azt "a velejéig rohadt rezsim újabb támadásának tartja". A képviselő hozzátette: ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.