Rengeteg diák járhat pórul a hibázó ELTE miatt

Vágólapra másolva!
Több száz alapszakot végzett diák nem mehet mesterképzésre ősszel, mert az ELTE egy hibás igazolást adott ki - írja a Hvg.hu. Az ELTE szerdán ugyan még lecseréli a papírokat, de aki nem ér be időben hozzájuk, az tényleg pórul járhat.
Vágólapra másolva!

Az ELTE Bölcsészkar olyan igazolásokat adott ki a hallgatóknak, amelyeket a felvi.hu, illetve az Oktatási Hivatal nem fogad el. A Hvg.hu olvasójának az ELTE BTK Tanulmányi Osztálya azt mondta: július 10-én még van lehetőség arra, hogy a hozzájuk személyesen forduló diákoknak kicseréljék a hibás oklevelüket egy olyanra, amelyen van sorszám.

A hibáról egyébként a diákokat sem az egyetem, sem az Oktatási Hivatal nem értesítette. Az igazolások elbírálásáról csak egyéni utánajáráskor szereztek tudomást azok, akik szerdán ellenőrizték a jelentkezésüket. Így előfordulhat, hogy sokak még most sem tudják: hiába tettek eleget minden feladatnak, valójában nem érvényes a jelentkezésük.

Olvasónk felkereste a felvi.hu ügyfélszolgálatát is, ahol úgy tájékoztatták, hogy aki nem szerez új igazolást július 10-ig, azt kizárják a felvételi eljárásból, azaz az érintettek önhibáján kívül valóban elesnek a szeptemberi továbbtanulástól.


Ugyanakkor mindennek ellentmond a tanulmányi osztály hivatalvezetőjének levele, amelyet a HVG-nek küldött cikkük megjelenése után. Eszerint "az alapszakos hallgatók az oklevélszámmal ellátott igazolást már megkapták. Az okleveleket a végzett hallgatóink július 17-19. között vehetik át a hivatalos diplomaosztó ünnepélyen".