Elvitték a jó helyeket a trafikos nagyvállalkozók

nemzeti dohánybolt, trafik, jó helyen, Cigar Tower a Kempinsky oldalában
Vágólapra másolva!
A főváros legjobb helyen lévő benzinkútjain, a Liszt Ferenc Repülőtéren, több plázában és hipermarketekben is az utóbbi hónapokban elhíresült trafiknyertes nagyvállalkozók nyitottak vagy nyitnak dohányboltokat egy friss NAV-adatbázis szerint. A hazai Auchanokban csak a felcsúti Mészáros Lőrinc környezete árul majd dohányt, a Váci utcában csak egyetlen, CBA-s trafik nyílik.
Vágólapra másolva!

Az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithatnak trafikot, derül ki abból a NAV-os listából, amelyen az adóhatóság összeköti a trafikhelyszíneket az azokat üzemeltető cégnevekkel. A hivatalosan "Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája" nevű adatbázisból kikereshető, hogy az Auchan hipermarketekben Mészáros János, Jére Csaba, Jére Attila, vagy a Lando-ker Bt. nyit majd boltot.

Mészáros János a felcsúti polgármesternek és a Puskás Akadémia elnökének, Mészáros Lőrincnek a testvére. A Jéri fivérek Mészáros Lőrinc alvállalkozói, és a Népszabadság cikke szerint egyben barátai is, a Lando-ker pedig Mészáros László felcsúti alpolgármester, egyébként csupán névrokon családjának cége.

Azt korábban is lehetett tudni, hogy Mészárosok árulnak majd Auchanokban, de a sajtó eddig a 19 áruházból "csak" tízzel számolt.

Mivel 19 hipermarketje van az Auchannak, az érintettek viszont 20 jogosultságot nyertek, így egy győri koncesszió megmaradt, azzal vélhetően egy CBA-ban nyit boltot Jére Attila, a bejegyzett cím legalábbis egybeesik egy CBA címével. A CBA-é lesz a fővárosban az egyetlen Váci utcai trafik is a NAV-lista szerint. A belvárost összességében is a CBA vitte el a Csetényi-Krskó vállalkozópárossal karöltve, az ötödik kerületben rajtuk kívül csak egy dohánynagykereskedőhöz köthető, Csetényi-érdekeltség melletti trafikban, valamint egyetlen pipaboltban, az Egyetem téren lehet majd cigarettát kapni.

A Tescóban nincs ilyen koncentráció, ott ahány hipermarketre kerestünk rá, mindegyikben más-más cég nyitott trafikot. Többeknek ez az egyetlen helye lesz majd, másokról - például a legnagyobb Tescóban, a budaörsiben nyíló dohánybolt üzemeltetőjéről - az interneten és a cégadatbázisban keresve azt találjuk, hogy helyben már volt korábban is kávézójuk, árultak cigarettát.

A Tescókban trafikot nyitó kisvállalkozók közül némileg kiemelkedik a Dohány Trend Bt, a cégadatbázis szerint sehova nem köthető budaörsi cégé a budakeszi Tesco dohányboltja, valamint az M1-M7 kivezetőjén lévő Agip-kút-McDonald's komplexum trafikja, illetve a 6-os út mellett egy OMV benzinkút is.

Egy szintén nagyon jó helyen lévő kút, a Budaörsi út kivezető szakaszán lévő OMV a Sárkány Centerhez köthető vietnami vállalkozó, a Vimpex-vezér Vu Quy Duong érdekeltségébe tartozó Usayer Bt-é lett, és ugyanebbe a cégcsoportba került a BAH csomóponton lévő OMV kút dohányboltja is. Szintén ez a Vimpex-kör nyithat trafikot a Mammut bevásárlóközpontban és a Köki Terminálon is.

A Mammut másik trafikboltja a NAV címlistája alapján egy olyan cégé lesz, amely a Mammuthoz sok szálon kötődik, a tulajdonosi körnek tucatnyi másik cége is a Lövőház utca 2-6-ba van bejegyezve. Ugyanez a cég üzemelteti egyébként a Rózsadomb Center egyetlen trafikboltját is.

A Köki másik boltja pedig a Rózsa Dohány Bt.-é, amely cég két másik, jó helyen lévő trafikot is visz: a Teleki tér egyetlen dohányboltja és a Stadionok metróállomás trafikjára is kaptak NAV-engedélyt.

Jól járt a Continental-csoporthoz illetve a Tabán Trafikhoz köthető Trafikárium Bt. is, az adatok szerint ők egyedül nyithatnak dohányboltot Ferihegyen, egészen pontosan a repülőtér 2-es terminálján. A cég elhozott még egy csepeli MOL-kutat és egy Megyeri úti trafikot is. (A pályázatok nagy nyerteseinek számító Continental magyar dohánygyár, a leányvállalatának számító Tabán Trafik illetve a Vimpex-csoport körüli trafikos céghálókról itt olvashat bővebben.)

A Westend bevásárlóközpontban egy olyan cég nyitott trafikot, amely a cégadatbázis szerint nem köthető egy trafikos céghálóhoz sem. Ugyanez a bt. nyit a hetedik kerületi Garay Centerben és a Károly körúton is egy dohányboltot. Szintén ismeretlen cégé a Duna Plaza trafikja, az erre NAV-engedélyt kapó Tabák Bt. a Pozsonyi úton is nyitott trafikot, az érdi cégtulajdonosok ezen kívül lakhelyükre nyertek engedélyt.

A Rózsakert bevásárlóközpontban is hálózatokon kívüli cég nyitott boltot a cégadatok szerint, ugyanez a vállakozás a Margit körúton és a Hidegkúti úton is visz egy illetve két trafikot. Az Allée pontos címére nem kapott egy cég sem engedélyt a lista szerint, de közvetlenül mellette nyílik majd egy trafik, a tulajdonosi kör több jó helyre is lecsapott, a Gellért téren és az Akácfa utcában is lesz trafikjuk.