Kigyulladt egy konyha Pestszentlőrincen

Vágólapra másolva!
Meggyulladt a tűzhelyen felejtett étel, ezért két fiatalt füstmérgezéssel kellett kórházba szállítani a XVIII. kerületben.
Vágólapra másolva!

Tűz keletkezett hétfőn egy budapesti hetedik emeleti lakás konyhájában, két fiatalkorút füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta, a XVIII. kerületben a Csontváry utcában tízemeletes lakóépülethez riasztották a tűzoltókat. A két ember már a tűzoltók érkezése előtt kimenekült a lakásból, ám sok füstöt lélegeztek be.

A tüzet rövid idő alatt eloltották, a lakást, illetve a szintén füsttel telítődött lépcsőházat átszellőztették. A lángok más lakásokra nem terjedtek át. A helyszíni vizsgálat szerint az okozta a tüzet, hogy a tűzhelyen felejtett étel meggyulladt - közölte a szóvivő.

Kisdi Máté arról is beszámolt, hogy júliusban eddig már öt konyhatűzhöz riasztották a tűzoltókat. Ezért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy soha ne hagyjanak az égő tűzhelyen felügyelet nélkül ételt.

Ugyanakkor arra is figyelmeztetett: senki ne próbálja vízzel oltani az égő zsiradékot, mert azzal érintkezve a víz gőzzé alakul, és kiveti az edényből az égő anyagot. A legegyszerűbb megoldás a tűz elfojtására az, ha fedővel takarják le az égő zsiradékot - mondta a szóvivő.