Három embert megvertek a Pride után

Vágólapra másolva!
Három embert megtámadtak és megvertek fekete egyenruhások a Budapest Pride után a Nyugati térnél - értesült az Origo. Mindhárman megsérültek. Az egyik megtámadott szerint a kiérkező rendőrök csak őket igazoltatták, a támadókat nem. A rendőrség szerint azért, mert a támadók - a megvertek állításával ellentétben - már nem voltak ott.
Vágólapra másolva!

A Budapest Pride után tartott hazafelé Derdák Tibor, a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium igazgatója két társával. A Szent István körúton, a Nyugati térnél nagyjából húsz-harminc fekete ruhás férfi jött velük szembe. Amikor meglátták, hogy szivárványos zászló van a kezükben, elkezdték őket sértegetni. "Mivel a két társam cigány, rögtön a képünkbe ordították, hogy szarrá verünk titeket, cigány buzik" - mondta az Origónak Derdák Tibor.

A fekete ruhások nekik is estek, egyiküket szájon verték, Derdák másik társát pedig hasba rúgták, amikor a közelben tartózkodó rendőrök odaértek. Akkor abbahagyták a verést a fekete ruhások. A rendőrök a húsz-harminc tagú csoportot Derdák szerint nem igazoltatták, csak őket. A fekete ruhások így távoztak a helyszínről, Derdák társai pedig az orvosi ügyeletre mentek.

A BRFK az Origónak azt írta, hogy fél hét körül egy állampolgár intette le az ott haladó rendőrségi autót, és elmondta a rendőröknek, hogy "egy nagyobb csoport konfliktusba került három személlyel, akiket inzultáltak". A rendőrség szerint a három férfi közölte, hogy a csoport már eltávozott tagjaival szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki, egyiküket megütötték, mindhármukat leköpték.

"A rendőrök kérdésére közölték, orvosi ellátást nem igényelnek, rendőri intézkedést nem kérnek, a támadóik a helyszínről már eltávoztak, így őket értelemszerűen nem lehetett igazoltatni" - írta a BRFK. Derdák Tibor viszont továbbra is azt állítja, hogy a támadóik közül néhányan ugyan elfutottak, de a többség végig ott állt mellettük.

Állítólag másokat is inzultáltak

Egyik olvasónk jelezte, hogy szintén a Nyugatinál fekete pólósok inzultáltak egy fiú-lány párt a Nyugatinál. Olvasónk azt írta, hogy az egyiküknél egy nagyobb szivárványos zászló volt, "két nagydarab fekete pólós férfi és egy nő" odalépett hozzájuk, és a zászlót kiszakították a kezükből. A pár az aluljáróba leérve rögtön az ott álló rendőrökhöz fordult, de olvasónk szerint a rendőrök nem mozdultak, és nem mentek fel velük, hogy megmutathassák a támadókat.