Halálos baleset miatt zárták le az M3-ast

Vágólapra másolva!
Félpályás útzárat rendeltek el az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, miután halálos baleset történt a Nyíregyháza felé vezető oldalon. A balesetet az okozta, hogy egy ukrán kisbusz vezetője vélhetően elaludt, és árokba hajtott. 
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak, öten pedig megsérültek két közlekedési balesetben az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán szombaton hajnalban.

Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte, hogy a sztráda 143-as kilométerszelvényénél, a Miskolc felé haladó sávban egy kisbusz árokba hajtott. A balesetben ketten meghaltak, hárman súlyosan megsérültek.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az ukrán rendszámú kisbusz vezetője feltehetően elaludt a volán mögött, ezért történt a baleset. A helyszínelés még tart, a pálya érintett szakaszát lezárták. Az Útinform szerint az autósokat a mezőnagymihályi csomópontnál a 3-as főútra terelik, a sztrádára az M30-as autópálya csomópontjánál lehet visszatérni.

Közben egy másik baleset is történt az M3-as 164-es kilométerénél, ahol egy szerb rendszámú kamion szintén az árokba hajtott. Ebben a balesetben ketten sérültek meg, az elsődleges információk szerint a teherautó vezetője szintén elaludhatott. Az Útinform szerint a külső sávot lezárták a baleset miatt.